Avio-kompanija "bacila" stjuardese na dijetu

Avio-kompanije uvode strog režim ishrane.

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

14:20

Avio-kompanija
Foto:depositphotos/mne_len

Posade aviona kompanije Er Indija primile su podsetnik od kompanije da će se uskoro početi sa nemasnom ishranom. Zaposlenima će biti obezbeđeni "obroci sa malom količinom masti".

"Uzimajući u obzor koliki je faktor zdravlje posade, direktor operacija je odmah izmenio ishranu i uveo 'laganu hranu' za posadu", navedeno je u podsetniku za posadu Er Indije.
Foto:depositphotos/sergeypeterman
"Uzimajući sve u obzir, nisko-kalorična hrana za posadu je pravljena za dnevne potrebe u cilju da obezbedi 'lagan' i zdrav obrok koji će imati i domaći (indijski) ukus", piše u dokumentu koji je poslao menadžer Doma Čering.

Novi jelovnik uključuje obroke kao što su grašak, pečurke, omlet od belanaca i različite vrste zdravo spremljenog mesa. Saopšteno je da se ishrana primenjuje za posadu iz Mumbaja i Delhija već od 15. septembra.
Foto:depositphotos/AlexBrylov
Iz kompanije naglašavaju da su u pitanju izrazito zdravi obroci koji su se već pokazali kao dovoljni.

Ovo nije prvi put da se unutar Er Indije vodi rasprava o kilaži zaposlenih. Od 125 zaposlenih je, 2015. godine zahtevano da "skinu koje kilo", ili da iz aviona pređu da rade na aerodromu, piše CNN Travel.

Kompanija je i tada tvrdila da nije u pitanju kilaža, već želja da se omogući da posada ponovo dođe do sportske forme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: