Imate li fotku pored tramvaja koji se "zakucao" u trotoar?

Metro svakako nije prva turistička destinacija kada se nađete u Frankfurtu, ali ako se odlučite da preskočite metro u ovom gradu bićete na velikom gubitku.

Izvor: B92, My Modern Met

Utorak, 16.07.2019.

12:30

Imate li fotku pored tramvaja koji se
Foto: Printscreen YouTube/Germany in HD

Metro stajališe u centru Frankfurta je posebno zbog neobične arhitektura, koja prosto doziva turiste da se slikaj kraj nje.

U samom centru Frankfurta nalazi se metro stanica Bokenhajmer varte (Bockenheimer Warte), koja ima najneobičniji ulaz u podzemnu železnicu.

Ulaz je napravljen tako da izgleda kao da je starinski model tramvaja udario u betonski trotoar i ostao zaglavljen u njemu.

Taj interesantni dizajn osmislio je arhitekta Zbigniev Pininski davne 1986. godine, pošto je inspiraciju pronašao u delima nadrealnog umetnika Renea Magritea.
Pininski je želeo da neobičnim dizajnom ove metro stanice „pomogne“ radnicima koji ustaju rano da se razbude kada vide ovo neobično delo arhitekture.

Nije nam pozntao kako su stanovnici Frankfurta reagovali na ovaj dizajn, ali sigurni smo da ih je više puta nasmejao.

Metro je nedavno renoviran, ali ulaz je ostao isti. Smatra se da je postao turistička atrakcija za sve posetioce koji žele da imaju neobičnu sliku sa ovog mesta na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: