Proglašena je za najlepšu plažu na svetu: Pogledajte kako izgleda savršeno mesto za odmor

Plaža Baia do Santo-Santo nudi što nijedna druga.

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

11:02

Proglašena je za najlepšu plažu na svetu: Pogledajte kako izgleda savršeno mesto za odmor
Foto: depositphotos/MaRabelo

"Ona je zapanjujuća! Zaštićena liticama, plaža posuta zlatnim peskom umiva se tirkiznom vodom. Idealna za duga plivanja i odmaranje na pesku", komentar je posetioca sajta "Trip advajzor", na kojem je ova destinacija ocenjena kao ubedljivo najbolja, pa je zauzela šampionsku poziciju u "moru" destinacija.
Smeštena je u arhipelagu Fernando Noronja, koji je 350 kilometara od brazilske obale. Arhipelag ima poseban status unutar brazilske države Pernambuko i zaštićen je kao svetska baština Uneska.
View this post on Instagram

#baiadosancho #fernandodenoronha #pe

A post shared by claudia baltazar (@claudiabaltzar) on

Plaža je vrlo dobro sakrivena - što joj je i omogućilo da ostane neukaljana masovnim prilivom posetilaca. Morate se, doduše, igrati Indijana Džonsa kako biste joj pristupili. Naime, sa kopna ka njoj vode "stepenice", tj sagrađen je "poligon" kroz netaknutu prirodu, pa hodom morate do nje - prilaz kolima ne postoji. Čak i tokom leta, zbog svoje nepristupačnosti, plaža je gotovo prazna - na njoj je više ptica nego ljudi, a preporuka je i da poranite jer ne obiluje hladom, pa to "malo ljudi" preti da zauzme zgodnije pozicije.
Kad najzad stignete i smestite se na nju, nećete zažaliti - uloženi trud se isplatio.

Otvara se u 8 časova ujutro, a na uvalu kraj plaže dozvoljeno je da pristane najviše 4 čamca - brodovima je pristup zabranjen. Idealna je i za plivanje i za ronjenje, a pošto ovde nema kafića ni restorana, preporuka je da se dobro opremite potrepštinama, jer kad ste već stigli, ne bi valjalo da vam stomak skrati avanturu – najviše 100 posetilaca, koliko ona prima, najčešće ostaju do sumraka – a i tad se jedva rastanu od ovog rajskog mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: