Dve plaže u Grčkoj u 25 najlepših na svetu: Možete li da pogodite koje? FOTO

Zlatno-crveni pesak u kombinaciji sa tirkiznim morem zaista predstavlja impresivan prizor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

15:17

Dve plaže u Grčkoj u 25 najlepših na svetu: Možete li da pogodite koje? FOTO
Foto: gettyimages/SOPA Images

Plaže u Grčkoj svojom lepotom zadivljuju turiste iz celog sveta, a posetioci sajta "Trip Advisor" kao i svake godine glasali su za listu najboljih u 2019. godini.

Plaže Balos i Elafonisi na ostrvu Krit su i ove godine izabrane u top-25 svetskih plaža dok su plaže Kleftiko na ostrvu Milos i Simos na ostrvu Elafonisos izabrane u top-25 evropskih plaža.
U konkurenciji za najlepše plaže sveta našlo se ukupno 352 plaže, a prvo mesto zauzela je Baia do Sancho u Brazilu.
Plaža Balos na Kritu je malo čudo prirode, prirodna laguna, savršen spoj čiste vode, roze peska i nestvarnog ambijenta. Zlatno-crveni pesak u kombinaciji sa tirkiznim morem zaista predstavlja impresivan prizor, ali ono što još više fascinira je činjenica da je ovo jedna od najmirnijih i najprirodnijih plaža na čitavom ostrvu Krit, prenosi Grčka info.
Na jugozapadu Krita, oko 80 kilometara od grada Hanja, leži magična Elafonisi, egzotična plaža sa dinama belog i roze peska, sa kristalno čistom, plitkom i toplom vodom i mirnim krajolikom. Elafonisi se definitivno može uvrstiti među najlepše plaže ostrva Krit i jedna je od plaža zbog koje se Krit dugo pamti.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

#elafonisibeach Пляж с розовым песком, как говорится в путеводителях. В общем то идеальный пляж. Даже с учётом того что был выходной и местные жители приехали отдыхать на свои пляжи. Если забраться подальше, то можно найти уедененные бухточки. Подход к пляжу очень простой, а по кайфу от него столько же сколько от труднодоступного пляжа Балос ) . . . #crete #elafonisibeachcrete #elafonisibeach

Објава коју дели Асташов Алексей (@a_astashov) дана

Čuvena uvala Kleftiko na ostrvu Milos nekada je bila skrovište gusara, a danas je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija na ostrvu. Kleftiko je plaža poznata po kristalno čistom moru, razuđenim pećinama i impozantnim kamenim formacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: