Put oko sveta za 80 dana? Moguće je, a evo i kako

"Put oko sveta za 80 dana" je fantastičan roman, koji je doživo više desetina izdanja širom sveta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

13:45

Put oko sveta za 80 dana? Moguće je, a evo i kako
Ilustracija / Foto: Depositphotos/mihtiander

Autor Žil Vern je ohrabrivao avanturiste u svima nama od kada je 1873. godine objavio roman "Put oko sveta za 80 dana", u kojem protagonista Filips Fog pokušava da obiđe ceo sveta za samo 80 dana.

Danas ova uspešna priča možda postane još uspešnija, ako se bude realizovala kao stalna ponuda.

Iako deluje da to nije moguće, kompanija "Airbnb Avanture" je uspela da ponudi izlet za sve one koji žele da postanu Filips na nekoliko dana.

Putuje se 80 dana u grupama do 10 putnika i obilazi 18 zemalja na šest kontinenata.

Oni koji se odluče za ovu ponudu, posetiće Uzbekistan, Rumuniju, Etiopiju, Tajland, Japan, Island, Čile, Australiju i Sjedinjene Američke Države.

Na svakoj lokaciji putnici će uživati u različitim kulturama i njihovoj tradiciji, dok će ih na svakoj destinaciji dočekati drugi vodič koji će avanturiste voditi na najatraktivnije lokacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: