Filip je zaljubljen u Italiju

Italija je pravi magnet za turiste celog sveta – pa i za njega.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

09:11

Filip je zaljubljen u Italiju
Foto: Promo

S nogu ga je oborila svakim svojim delom, a njenim šarmantnim obalama nije odoleo ni ove sezone.
Foto: Promo
Neodoljiva je i posebna, pretenciozna, ali dovoljno skromna kako ne bi bila napadna. Jednostavno savršena za vas kao i za njega ukoliko volite da ODMOR upotpunite avanturom.

Tokom letovanja na obali Italije Filip vam predlaže dva dana na plaži, pa izlet, pa opet malo sunčanja i kupanja u toplom Tirenskom moru ili Jonskom moru, pa ponovo jedan interesantan obilazak i tako ukrug – zvuči kao idealan i dinamičan plan zbog koga ćete se zaljubiti u Italiju.

To je recept kojeg se Filip drži već godinama unazad – a na kraju sezone ostaje mu samo da uživa u prelepim utiscima svojih putnika. Obilazeći italijansku obalu shvatićete zašto je asocijacija na ovu prelepu zemlju opuštanje tela i duše. Ukusi, mirisi, pejzaži, ljudi… sve to čini Italiju elegantnim predstavnikom Mediterana. Sicilija je najveće ostrvo u Mediteranskom moru – deo je Italije – ali uz kulturu, običaje i veoma specifičnu svakodnevicu zapravo je kao zemlja za sebe.
Foto: Promo
Na severnom delu obale, pomalo divljem i neistraženom, uživaćete na prelepim plažama. Simpatična primorska mesta – a posebno Palermo, neće vam dati priliku da se ulenjite. Želećete svakog dana da iskusite što više. Neponovljivi ritam života, drugačiji italijanski dijalekat, jedinstvena tradicija, veseli domaćini otvoreni i gostoljubivi, kult porodice, izvrsna kuhinja i još izvrsnija vina – bio bi to samo delić atmosfere šarmantne Sicilije.

Od Filipa i lokalaca ćete čuti da je ona posebna, autentična i da je ne možete uporediti ni sa jednim drugim mestom na svetu. Vrcavo, ponosno, pretenciozno, ali i istinito. Mediteranski svet u malom upotpunjen starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saracenskim (arapskim), španskim nasleđem. Veoma brzo i lako direktnim čarter letovima koji idu do Palerma ili Katanije – bićete deo sicilijanske rapsodije.
Foto: Promo
Ukoliko volite lepe duge peščane plaže i želite da budete blizu Palerma – Filip vam preporučuje odmor na severu Sicilije. Ukoliko više vremena želite da provedete na istoku – razigranoj obali koja uranja u nestvarno plavo Jonsko more, preporučujemo let do Katanije i boravak u nekom od poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani, Taormina Mare. Jedinstvena je prilika da letovanje upotpunite i posetom jedinog aktivnog vulkana u Evropi – Etne. Takođe, tokom letovanja na Siciliji imate mogućnost da na fakultativnim izletima upoznate celo ostrvo. Avantura u odmoru i odmor u avanturi – tako Filip doživljava odmor na Siciliji.

Pravim sladokuscima i hedonistima ovom prilikom Filip preporučuje obalu regije Kalabrija. Do pre par godina nedovoljno prepoznatljiva, a sada oblast Mediterana koja se veoma traži – Reggio di Calabrija je nešto zaista posebno i to je Filip odmah shvatio još na prvom susretu.
Foto: Promo
Oblast Italije u kojoj ćete pronaći izgubljenu inspiraciju gledajući sa strmih litica na prelepi plavi horizont. Uživaćete u ukusima lokalnih vina, osladićete se fantastičnim kolačima i sladoledima po kojima je ovaj kraj Italije nadaleko poznat. Kalabrija po mnogim mišljenjima spada u najinspirativnije delove Italije - ljubiteljima Mediterana oduzima dah i tirkizno plavo more.

Nalazi se na samom špicu „italijanske čizme“, a osim raskošne obale nudi mogućnosti za pravi avanturistički odmor. Najpoznatije turističko mesto je Tropea - mali primorski grad. Letovanje na Kalabriji upotpuniće vam i predivni predeli kojima se možete diviti sa rta Kapo Vatikano i svetionika koji je njegov zaštitni znak. Rt od belog granita visok skoro 300 metara dominira panoramom obale Kalabrije i razdvaja dva zaliva: Ðoja Tauro i Santa Eufemija. Od njega se, ka severu i ka jugu nižu mala primorska mesta, svako autentično i simpatično na svoj način. Na severu, blizu Santa Marije, nalazi se plaža Formikoli, dok se na jugu, blizu Santa Domenike, nalazi plaža Groticele. Filip Travel veoma dobro poznaje obalu Italije, godinama traje ta ljubav prema avanturizmu i kvalitetnom odmoru. Ukoliko volite isto što i Filip – posetite www.filiptravel.rs ili dođite do neke od poslovnica Filip Travela kako bi zajedno isplanirali vaš idealni odmor na obali Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: