Hrvati "neobično" zabranili nošenje japanki

Hrvati su na vrlo originalan i neobičan način stavili do znanja turistima da ne nose japanke prilikom penjanja na planinske vrhove, a taj postupak pripadnika Gorske službe spasavanja nasmejao je čitav region.

Izvor: B92

Subota, 15.06.2019.

16:17

Hrvati
Foto: depositphotos/akiyoko74

Hrvatska Gorska služba spasavanja upozorila je turiste da vode računa kako kreću u obilaske planinskih vrhova, pošto se često događalo da posetioce moraju da spasavaju jer su bili neadekvatno obučeni ili obuveni.

Bilo je slučajeva da su turiste nalazili promrzle jer su bili u kupaćim kostimima. "Dragi turisti, znamo da ne govorite hrvatski, zato vas molimo da obratite pažnju na ovaj znak dok planinarite u Hrvatskoj", piše na znaku koji su postavili na Ugljanu, gde je putokaz za tvrđavu Sveti Mihovil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: