Komšije bile vredne: Pogledajte prvu jahtu proizvedenu u BiH VIDEO

Prva jahta proizvedena u Bosni i Hercegovini predstavljena je na Hamburg ancora Jahtfestivalu u Nojštadu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.05.2019.

12:11

Default images

Na najvećem festivalu takve vrste u Nemačkoj posetioce očekuje 200 jahti, a među njima je i jahta firme Derubis jahts, prenosi Radiosarajevo.ba. Ova luksuzna jahta trenutno je najprostraniji brod u toj klasi u svetu. Duga je skoro 12 metara, široka 4,4 metra, visoka je 5,7 metara i ima četiri smeštajna kapaciteta.

Tu su veliki salon za deset osoba, četiri sobe za po dve osobe sa dva pomoćna ležaja, kao i četiri kupatila.

Jahta je izgrađena u brodogradilištu u Vitezu, koje planira da godišnje proizvodi 25 brodova.

Sve će biti namijenjeno za izvoz na sigurna tržišta s obzirom na to da čarter kompanije imaju potrebu baš za ovakvim brodovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: