Planirate letnji odmor? U 10 najboljih destinacija Evrope i dve iz "komšiluka"

Bilo da želite da lutate visokim planinskim masivima ili da se izgubite na gradskim ulicama, ne morate ići na daleke destinacije - Evropa ima mnogo toga da ponudi i najprobirljivijem putniku.

Izvor: Lonely Planet

Četvrtak, 23.05.2019.

12:44

Planirate letnji odmor? U 10 najboljih destinacija Evrope i dve iz
Foto: Depositphotos/TTstudio

Za one koji traže inspiraciju za putovanje po Evropi ovoga leta, magazin Lonely Planet priredio je listu Best in Europe za 2019. godinu.

Najbolja ovogodišnja destinacija u Evropi, po izboru turističkih stručnjaka kompanije Lonely Planet, su Visoke Tatre u Slovačkoj gde, navodi se, "putnici mogu da vide planine, vodopade, pa čak i smeđe medvede, koje su gotovo istrebljeni iz većine drugih regiona Evrope".

Druga destinacija na listi je španska prestonica Madrid, koja je zaslužila mesto na listi zbog svog naglaska na održivom životu, biciklističkim trkama, širokim pešačkim stazama... Na trećem mestu je manje istraženi deo Islanda, novi Arktički obalski put, tura koja je pokrenuta ove godine kako bi putnicima približila neotkrivenu obalu Severnog Islanda.
Listu deset izabranih čine i region Hercegovine u BiH, italijanski grad Bari; škotska Šetlandska ostrva, Lion u Francuskoj; Lihtenštajn; švajcarski Vevei i hrvatski region Istra.

Za mnoge od prvih deset postoje čvrsti razlozi da ih posetite ove godine. Lion će biti domaćin Svetskog fudbalskog prvenstva za žene u julu, Lihtenštajn slavi 300 godina od kada je postao suverena nacija i otvara Lihtenštajnsku stazu, koja posetiocima omogućava da prošetaju kroz čitavu zemlju za jedan vikend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: