Caka u avionu koju sigurno niste čuli: Sedište do prozora nije najbolje? VIDEO

Ako otkočite ručku, imaćete više mesta za sedenje ili uzimanje prtljaga, a kako to da uradite pogledajte u video-materijalu...

Izvor: B92

Petak, 10.05.2019.

14:14

Caka u avionu koju sigurno niste čuli: Sedište do prozora nije najbolje? VIDEO
Foto: weedezign / depositphotos

Sedište kod prozora za mnoge putnike koji uživaju u letu avionom je prvi izbor, ali i ono kraj prolaza ima svoje prednosti – naravno, pod uslovom da ih iskoristite. Sedišta kraj prolaza u naslonu kriju dugme koje podiže naslone za ruke. Prvenstveno služe tome da bi se u slučaju opasnosti moglo brže i lakše izaći iz aviona i da se olakša kretanje osobama s invaliditetom.

Onima koji otkoče naslone let je osetno udobniji jer mogu nesmetano da rade na laptopu ili ispruže noge, pa čak i lakše da izvade prtljag iznad glave. Treba imati na umu da iako "čarobno dugme" osigurava manje skvrčen i udobniji položaj, može doći do nezgoda ako usnite i nađete se na putu kolicima s pićima.

Kako da otkočite ručku pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: