Zdrav život na delu: Naša najstarija planinarka danas puni 100

Jelena Minardi proslaviće danas stoti rođendan druženjem sa drugim planinarima iz Planinarskog društva "Preslap", na izletištu Ada Ženeva kraj Niške Banje.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.04.2019.

09:26

Zdrav život na delu: Naša najstarija planinarka danas puni 100
Foto: depositphotos/vixit_sell

Jelena Minardi iz Niša, učiteljica u penziji, punih šest decenija se bavi planinarenjem i do sada je učestvovala u više stotina planinarskih akcija.

Osvojila je Mon Blan, Gran Paradizo i brojne druge vrhove širom Evrope i bivše SFRJ, pretrčala fruškogorski maraton dug 60 kilometara.

Jelena Minardi je agenciji Beta ranije kazala da je zahvaljujući planinarenju uspela da preživi veliku porodičnu tragediju kada su joj u saobraćajnoj nesreći poginuli snaha i unuk.

"Osvežim se kada idem na planinu. Na otvorenom se čovek oseća divno, život mu se produžava, svaki pohod produžava život za godinu dana", kazala je Jelena Minardi.

Planinarenje je, dodala je Jelena Minardi, zavolela radeći u školi sa izviđačima.

"Mladi treba da se priključe planinarima umesto što sede u kafićima. Družili bi se sa vršnjacima, a uz to bi se i rekreirali i odmarali mozak od svakodnevnih briga i problema", istakla je Jelena Minardi.

Sve do skora Jelena Minardi i njen sin Slobodan bili su učesnici brojnih planinarskih akcija širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: