"Nov zakon o turizmu doprineće boljitku putnika"

Vera Trefalt iz turističke inspekcije pri Ministarstvu turizma izjavila je danas da Zakon o turizmu koji je stupio na snagu 22. marta ne prepoznaje različite turističke agencije, već samo turističke agencije organizatore putovanja i posrednike.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.04.2019.

19:45

Foto: Thinkstock

"U prvom trenutku može da se čini da će aranžmani prema novom zakonu biti skuplji, međutim, ovaj zakon je proizašao iz prošlogodišnjih problema. Neka rešenja su se upavo zbog toga nametnula, jer je mnogo hiljada putnika ostalo bez svog putovanja. Neke odredbe se čine i strožim, ali sasvim sigurno će doprineti dobitku kada je u pitanju putnik. Ne bi trebalo da to izazove i poskupljenje aranžmana, ali moguće je", rekla je ona za TV Prva.

Direktor Jute Aleksandar Seničić smatra da je novi Zakon o turizmu dobar za putnike i ističe da nijedna agencija nema problem s njim. Prema njegovim rečima, cene aranžmana su se više zloupotrebljavale kroz reklame i reklamne kampanje gde su se reklamirali aranžmani po jednoj ceni, a onda dodatno naplaćivale takse.

"To više neće biti moguće i to je dobro za putnike. Oni će to svakako i dalje plaćati, ali će makar imati punu informaciju od samog početka", rekao je Seničić.

Jedna od novina novog Zakona je i ta što će cena aranžmana biti objedinjena i putnici će ubuduće znati koliko ih ukupno košta putovanje na željenu destinaciju bez skrivenih troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: