Na "srpskim Alpima" 220.000 skijaša, zatvorena sezona na Kopaoniku

Za vreme trajanja ski-sezone, koja je počela 6. decembra, u ovom ski-centru skijalo je više od 220.000 skijaša.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.04.2019.

11:58

Na
Foto: IrynaObertunBO/Depositphotos

Tokom svakog dana na stazama skijalo između pet i sedam hiljada ljubitelja sportova na snegu.

Najviše skijaša zabeleženo je 7. februara, kada je na stazama skijalo više od 8.000 skijaša. Takođe, znatno je promenjena struktura ski-karata koje se prodaju u odnosu na prethodne godine, pa Kopaonik više nije "vikend" destinacija, već turisti dolaze na višednevne odmore.

Ovu skijašku sezonu ćemo pamtiti po izuzetnim poslovnim rezultatima, po velikom i konstantnom broju skijaša tokom cele zime, ali i po do sada nezapamćenoj količini snega. Najviša visina snega izmerena je 15. februara i iznosila je 117 centimetara.

Nove investicije, nove ski-staze, novi ski-lift na Marinim vodama, osvetljenje na stazi Pančić, brojne zabavne aktivnosti poput vožnje taksi-tabačem i sankanje su mnogo doprinele da interesovanje ove zime bude još veće.

Skijališta Srbije su cele sezone organizovala i brojna muzičko-zabavna dešavanja, kao i humanitarnu ski-trku sa Nurdorom, gde je prikupljeno više od 700.000 dinara za novu roditeljsku kuću u Beogradu.

Nakon završetka skijaške sezone, Skijališta Srbije počinju pripreme za početak letnje sezone, čiji je početak planiran za sredinu juna, navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: