Svi se trkaju za turiste dok ova zemlja ograničava njihov broj na 1.000

Kao da nije dovoljno teško posetiti Severnu Koreju, vlasti su sada odlučile da će ograničiti broj turista koji ulaze u zemlju na hiljadu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

10:00

Svi se trkaju za turiste dok ova zemlja ograničava njihov broj na 1.000
Pjongjang / thinkstock

Kako piše kineski „Global tajms“, broj posetilaca koji će moći da uđu u Severnu Koreju biće hiljadu dnevno. Turističke agencije u Kini su već obaveštene o promeni.

Pretpostavlja se da je ova odluka došla nakon talasa turista koji je poželeo da poseti Severnu Koreju u vreme susreta Donalda Trampa i Kim Džong Una.

Iako je teško dobiti uvid u statistiku o poseti turista, državni izveštaj navodi da je najveći broj turista ikada posetio S. Koreju u julu i avgustu prošle godine, kada su na granici beležili 1,800 turista dnevno.

Severnu Koreju poseti tek oko 10.000 turista godišnje, a većina njih je iz Kine. Turiste najviše zanima kako izgleda jedna ovako zatvorena država kojom Kimova porodica suvereno vlada decenijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: