Novi Pazar dobija turističko naselje na jezeru Gazivode

U Novom Pazaru predstavljeno je idejno rešenje projekta pazarske plaže i sportsko-rekreativnog centra Vitkovice na jezeru Gazivode.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

13:07

Novi Pazar dobija turističko naselje na jezeru Gazivode
Novi Pazar / depositphotos.com

Turističko naselje sadržaće u prvoj fazi plažu dugu 570 metara, ugostiteljske objekte, smeštajne kapacitete, i sadržaje za profesionalce i rekreativce, ribolovce, kajakaše i izviđače, piše portal eKapija.

Centar će se prostirati na dva i po hektara zemlje, a postoji mogućnost da do kraja projekta dužina plaže iznosi 2,5 kilometara, piše portal.

Posebno je naglašeno da će svi divlje sagrađeni objekti biti uklonjeni, kako bi taj prirodno bogat prostor bio na raspolaganju ljudima iz regiona i turistima.

Širina šljunkovite plaže biće više od 20 metara, a u pojedinim predelima i oko 40 metara.

Nosioci projekta su grad Novi Pazar i Regionalna razvojna agencija Sandžaka Seda, partneri na projektu biće Sportski savez Novog Pazara, Kancelarija za mlade Novog Pazara, Gradska organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar, Kajakaški klub Stari grad, Odred izviđača Sandžak i Turistička organizacija Novog Pazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: