Britanka ošamarila policajca na Baliju i završila u zatvoru

Britanska turistkinja Auje Takadas (42) zavržila je u zatvoru zato što je u subotu ošamarila imigracionog službenika na aerodromu Ngurah Rai na Baliju u Indoneziji, piše BBC.

Izvor: B92

Petak, 08.02.2019.

14:31

Britanka ošamarila policajca na Baliju i završila u zatvoru
foto: getty/ilustracija

Ona je snimljena kako verbalno i fizički napada službenika nakon što je kažnjena zbog ilegalnog boravka u državi, pošto je prekoračila svoju boravišnu vizu za 160 dana.

Turistkinja je proglašena krivom za nasilje nad policajcem nakon što ga je ošamarila po licu i pokušala da mu oduzme pasoš. Njoj preti kazna od šest meseci zatvora za koju tvrdi da je "nepravedna".

Britanka se uputila u Singapur, a radnici na aerodromu na Baliju su je izdvojili zbog provere. Kada je dobila avionsku kartu, službenici su otkrili da joj je viza istekla i rekli su joj da mora da plati kaznu od 3.500 dolara, odnosno 25 dolara za svaki dan ilegalnog boravka u državi.

Ona je počela da viče na službenika, jer je zbog provere i kazne propustila let za Singapur. Vikala je, a zatim ga je i ošamarila, nakon čega je odvedena u imigracioni pritvor u kojem se nalazi od subote.

Tužilaštvo je navelo da nije primenjeno nasilje protiv Britanke i da su morali da je privedu, a iz suda u Denpasaru su saopštili da je Auje Takadas podnela žalbu, naveo je BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: