Istražite antičku lepotu Grčke na mnogo luksuzniji način / FOTO

Kada govorimo o godišnjim odmorima, ljudi često posećuju jednu istu destinaciju iz godine u godinu...

Izvor: B92

Petak, 25.01.2019.

13:34

Istražite antičku lepotu Grčke na mnogo luksuzniji način / FOTO
Amanzoe / screenshot

To svakako ne mora biti loša stvar, ukoliko niste ljubitelj avantura i otkrivanja nečega novog, već želite da uživate u proverenom komforu i luksuzu nečega poznatog. Jedna od najpopularnijih destinacija za turiste iz naše zemlje, svakako je Grčka, koja u sebi sadrži sve što je potrebno za idealni odmor – predivnu prirodu, mistična ostrva i luksuzne hotele koji će vas oboriti sa nogu.
Amanzoe / screenshot
Luksuzni hotel Amanzoe, deo Aman grupe, ponovo će procvetati ovog proleća u samom srcu grčkih arheoloških nalazišta, kamenitih uvala i maslinjaka. Grandiozni projekat sastoji se od individualnih vila i paviljona, koji su smešteni na padini brda. Kolekcija se nalazi nadomak užurbane luke Porto Heli, u Argolik zalivu sa panoramskim pogledom na more.

Svaki paviljon namenjen gostima izgleda kao da je delo grčke mitologije, sadržeći klasičnu grčku arhitekturu, lučne prolaze, kao i dvorišta koja svoju privatnost duguju okolnim zidovima od starog kamena.
Amanzoe / screenshot
Private Beach klub ovog hotela organizuje putovanja do obližnjih ostrva Spetses, koja su poznata po venecijanskoj neoklasičnoj arhitekturi i Hidra, ostrvu koje je poznato kao destinacija na kojoj nema automobila, već samo predivnih staza za pešačenje. Ako želite malo intimnije iskustvo ili želite da istražujete predivnu okolinu svojim tempom, odaberite jedan od čamaca ovog hotela i posetite neko od nenaseljenih ostrvaca ili jedrite i plivajte u nekoj od zaklonjenih obližnjih uvala.

U blizini se nalasi citadela Micene i Svetilište Asklepiosa u Epidaurusu, dva mesta koja su pod zaštitom UNESKA i definitivno su vredna vaše posete. Takođe, možete isplanirati posetu lokalnim pčelarima ili vinarima, gde ćete dobiti priliku da degustirate prefinjene delikatese, piše "LuxLife".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: