Jedna od najopasnijih zemalja na svetu se konačno oporavlja za turizam

Avio-kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana i Bahreina uskoro će ponovo uvesti direktne letove do Damaska.

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

09:57

Jedna od najopasnijih zemalja na svetu se konačno oporavlja za turizam
Damask / getty

Sirija je bila omiljena destinacija svih onih koji su putovali na Bliski istok, a avio-kompanije Oman er, Golf er i Etihad ervejz obustavile su svoje letove ka Damasku 2012. godine zbog građanskog rata koji je počeo u zemlji.

U poslednjih nekoliko meseci sirijska vlada optimistično najavljuje oporavak Damaska, ponovno otvaranje Nacionalnog muzeja, ali i otvaranje stranih konzulata koji su bili zatvoreni šest godina.

Nacionalni muzej je bio zatvoren 2012. godine kada je rat eskalirao, a 300.000 predmeta je sigurno evakuisano i čuvano na tajnim lokacijama.

Antički grad Palmira, nekada najvažniji kulturni centar drevnog sveta, možda će se ponovo otvoriti za turiste ove godine nakon duge rekonstrukcije.

I državne posete su ponovo počele, pa je tako u decembru 2018. godine sudanski predsednik Omar al Bašir postao prvi arapski lider koji je posetio Damask od početka rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: