Evo koliko će vas koštati profesionalne fotografije sa Golubačke tvrđave

Na zvaničnom portalu “Tvrđava Golubački grad“, www.tvrdjavagolubackigrad.rs, nalazi se odluka u kojoj se navodi da je „u okviru Kompleksa ’Tvrđava Golubački grad’ d.o.o. zabranjeno profesionalno fotografisanje i snimanje video-zapisa“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

17:30

Evo koliko će vas koštati profesionalne fotografije sa Golubačke tvrđave
Golubaèka tvrðava / thinkstock

Naime, profesionalno fotografisanje i snimanje unutar Kompleksa dozvoljeno je samo uz prethodnu pismenu saglasnost Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograd i D.O.O. „Trđava Golubački grad“.

Ova odluka je stupila na snagu još u avgustu 2018. godine, a to je dovelo i do novih odluka.

Iznos naknade za profesionalno fotografisanje (audio i video snimanja) iznosi po danu i aparatu 4.000 dinara, a zaposleni u „Tvrđava Golubački grad“ su u dužnosti da licu izdaju fiskalni račun.

Odluka je stupila na snagu 3. januara ove godine, a potpisuje je direktorka dr Iskra Maksimović, pa ukoliko se uputite put Golubačke tvrđave i želite da napravite profesionalne fotografije, imajte ovo na umu.

Za obične posetioce slikanje je besplatno, te se odluka odnosi samo na profesionalno fotografisanje svadbi i svečanosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: