Najstariji srpski ski-centar koji je nažalost otišao u zaborav

Planina Goč je jedna od najlepših planina u Srbiji koja se nalazi nadomak Vrnjačke Banje i pripada opštini Kraljevo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

12:39

Najstariji srpski ski-centar koji je nažalost otišao u zaborav
Goè / thinkstock

Zanimljivo je da Goč spada u niže planine u Srbiji, a najviši vrh Krnja ima 1.127 metara nadmorske visine.

Ono što karakteriše Goč jeste veliki broj potoka koji se uglavnom ulivaju u Zapadnu Moravu, pa je ova planina najpopularnija tokom proleća i leta kada možete videti veliki broj ljudi kako na njoj odmaraju.
Goè / thinkstock
Inače, Goč je najstariji ski-centar u Srbiji, a posle četiri decenije staza „Dobre vode“ je zatvorena 2017. godine, pa je tako i ova planina izbrisana iz turističke ponude srpskih ski-centara. Dok Goč kao ski-centar ponovo ne zaživi ostaju samo uspomene na sve one koji su prve skijaške korake napravili upravo ovde.

Ako tražite smeštaj, Mitrovo polje je glavno naselje na Goču, gde se nalazi najviše hotela i apartmana, ali i sportskih terena, kao i bazen koji se puni lekovitom vodom u sklopu odmarališta Crvenog krsta. Bazen mogu koristiti svi posetioci, a dobrovoljni davaoci krvi imaju besplatnu ulaznicu.
Goè / thinkstock
Pogled na prelepu okolinu možete imati sa dva glavna vidikovca. Sa prvog možete videti Vrnjačku Banju kao na dlanu, a sa drugog vidikovca Krst obronke Kopaonika, Rtnja, Rudnika i okoline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: