Najlepše parče Balkana? Sve ono zbog čega stranci dolaze u CG

Jedinstvene lepote i divlje prirode, Crna Gora je zemlja koja se mnogima ureže u pamćenje i definitivno mora biti na listi svih onih koji vole putovanja. Iako su nama na Balkanu njene prirodne lepote odavno poznate, stranci su otkrili koja su to jedinstvena iskustva koja možete doživeti samo u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2018.

16:00

Najlepše parče Balkana? Sve ono zbog čega stranci dolaze u CG
Sveti Stefan / thinkstock

Boravite na ostrvu iz 15. veka

Na Svetom Stefanu su se nekada odmarale holivudske zvezde poput Elizabet Tejlor, princeze Margaret, kao i mnogih drugih. Do sredine 20. veka ovo ostrvo je bilo napušteno, a danas je skupoceni Aman Resort, koji i dalje posećuju svetske zvezde.

Spavajte u kraljevskoj rezidenciji

Takođe deo odmarališta Aman, vila Miločer je nekada bila letnja rezidencija kraljice Marije Karađorđević.
Kotor / thinkstock
Njeguški pršut i vino za doručak

Krenite slikovitim krivudavim putem od Kotora do Njeguša i doručkujte tradicionalan crnogorski obrok u najstarijem crnogorskom restoranu Kod Pera na Bukovicu, gde možete i videti kako se pršut priprema.

Pijte rakiju sa kaluđerom na Skadru

Krenite put manastira Kom, gde ćete, osim što ćete uživati u prirodi, probati rakiju oca Filipa, koji će vas rado počastiti i napomenuti da su pušenje i razgovori o politici strogo zabranjeni.

Takmičite se za najlenju osobu u CG

Još od stare Jugoslavije Crnogorce bije glas da su lenji, pa su to odlučili da okrenu u svoju korist, te godišnje održavaju takmičenje u tome ko će više da lenčari. Šta treba da radite? Ništa. I tako što duže možete. Ležite na dušeku sve dok više ne možete da izdržite.
Kanjon reke Tare / thinkstock
Zip-lajn iznad najdubljeg kanjona u Evropi

Ne samo što je Crna Gora dom najdubljeg kanjona u Evropi, kanjona reke Tare, već je i druga posle najdubljeg na svetu Velikog kanjona Kolorada. Od pre nekoliko godina radi zip-lajn koji će vam pružiti nezaboravno iskustvo „preletanja" iznad 172 metra dubokog kanjona.

Rafting

Još jedan sjajan način da vidite kanjon Tare jeste da krenete na rafting. Osim što ćete uživati u lepotama Tare, imaćete priliku i da se okupate u kristalno bistroj vodi.

Posetite najstarije drvo masline na svetu

Stara maslina je stara preko 2.000 godina i navodno je najstarije drvo na celom svetu. Preživelo je i požar koji je počeo tokom partije pokera koja se igrala ispod njega. Zapravo, samo oko ovog drveta u Baru postoji još 100.000 stabala starih preko 1.000 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: