Putnik hitno morao da obuče suknju da bi se ukrcao u avion

Jedan Amerikanac, inače novinar magazina Forbs na letu saudijske avio-kompanije morao je da se presvlači na brzinu jer je bio neprimereno obučen pre ukrcavanja na let za Rijad.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

18:00

Putnik hitno morao da obuče suknju da bi se ukrcao u avion
foto: thinkstock/ilustracija

Naime, on se na aerodromu u Džakarti pojavio u šortsu kada mu je rečeno da neće moći da putuje za Istanbul preko Rijada, gde je samo trebalo da bude u tranzitu, ukoliko ne obuče nešto dugih nogavica jer se ovakvo odevanje u islamskim zemljama smatra nepristojnim i nedopustivim.

Iako mu niko nije ništa zamerio na aerodromu u Džakarti tik pred ukrcavanje službenik avio-kompanije Saudia na gejtu ga je vratio nazad.

Kako nije imao nijedne pantalone pri ruci, morao je na brzinu da ode do obližnje prodavnice i kupi sarong, tradicionalnu garderobu u južnoj Aziji koja se obmotava oko struka i izgleda kao suknja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: