Plaža koja je proglašena najlepšom u zemlji koja ih ima preko 11.000

Plaža Nudi (Nudey) u Australiji proglašena je najlepšom u zemlji, a definitivno se ubraja i u najlepše na svetu.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

10:00

Plaža koja je proglašena najlepšom u zemlji koja ih ima preko 11.000
Nudey Beach / thinkstock

Turistička organizacija Australije i istraživač Bred Farmer proglasili su ovu plažu najlepšim prirodnim dijamantom australijske obale.

Plaža se nalazi na severoistoku Australije na ostrvu Ficroj, a ona je samo deo nacionalnog parka kojem pripada kišna šuma, ali i deo Velikog koralnog grebena.

Verovali ili ne, Australija ima 11.761 plažu, ali zahvaljujući svojoj lepoti, pristupačnosti i autentičnosti Nudi se brzo popela na vrh.

Kako do plaže?

Svakodnevno od Kernsa u Kvinslendu do ostrva Ficroj vozi trajekt za koji karta košta 78 autralijskih dolara. Vožnja traje 45 minuta. Kampovanje na ostrvu iznosi od 25 dolara po noćenju, dok je hotelska soba u jedinom odmaralištu na ostrvu od 150 dolara po noćenju.

Pogledajte kako izgleda najlepša plaža u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: