Dikaso preplavio Atinu: Šta se krije iza grafita polnog organa?

U Atini su već počele da se prepričavaju impresije o lokacijama na kojima možete videti ogromne penise iscrtane na zidovima zgrada, a već postoji i nalog na Instagramu na kom vam je detaljnije objašnjeno gde se oni nalaze.

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

12:00

Dikaso preplavio Atinu: Šta se krije iza grafita polnog organa?
Atina / thinkstock

Grupa prijatelja iz jedne atinske gimnazije je pokrenula projekat Dikaso još pre 10 godina.

“Verujem da smo svi crtali penis drugu ili drugarici u svesci, jer nam je to bilo šaljivo. Prošlo je toliko vremena od tada, a mi smo nastavili da crtamo istu stvar, ali ne u sveskama“, kaže jedan od njih za grčki „Lifo“ otkrivajući da su želeli čak da naprave i izložbu slika u jednoj galeriji. – “Čim nađemo povoljnu priliku i publiku. Do tada je generalno situacija u Atini takva, a to je jedan od razloga zbog kog smo i započeli projekat.“
Pa dobro, ali zašto bi neko slikao penise širom grada?

“Prvenstveno zato što želimo da izmamimo jedan glupi osmeh onima koji to smatraju smešnim kao i mi. Istovremeno, želimo da iznerviramo one mizerne ljude bez smisla za humor kojima smeta i koje vređa i ono najmanje, koji ne razumeju magiju našeg projekta i koji to smatraju ogavnim, uvredljivim, seksističkim“, zaključuju oni.
Stoga ako se nađete u Atini,nemojte da vas začude grafiti džinovskih penisa koji se nalaze na nekoliko lokacija u gradu.
View this post on Instagram

#streetart #dickdrawings #graffiti

A post shared by Pablo Dickasso (@dickasso_) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: