Zemlja u koju sada nije sigurno putovati

Venecija u Italiji je 75 odsto pod vodom nakon što su ovu mediteransku zemlju pogodile teške oluje koje su ubile najmanje devetoro ljudi. Koliko je sigurno da putujete u Veneciju, ali i u Italiju?

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2018.

13:12

Zemlja u koju sada nije sigurno putovati
foto: screenshot/youtube

U pitanju su najgore poplave koje je ovaj grad video u poslednjih deset godina. Voda je porasla 156cm iznad nivoa mora uz visoku plimu čineći je četvrtim najvišim vodostajem ikada zabeleženim.

Ipak, teško vreme nije zaustavilo ni maraton u nedelju, a slike ovog događaja obišle su svet nakon što se nekoliko desetina trkača ponašalo kao da se ništa ne dešava. Osim u Veneciji, mnogi turistički lokaliteti su zatvoreni, ali i škole. Trg Svetog Marka u Veneciji je zatvoren tek juče po podne, a loše vremenske prilike odvijaju se i u Abrucu, Liguriji, Lombardiji, Beneti, Furlanijsko-julijskoj krajini.

Jaki vetrovi loše utiču na većinu Italije stvarajući velike talase i poplave u priobalju.

Morski saobraćaj ne funkcioniše, a ovakvo vreme predviđa se do kraja ove nedelje, pa je najbolje da ukoliko ne morate, ne pravite nikakve planove za put u Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: