Nedaleko od Srbije možete se kupati u termalnoj vodi od 37 stepeni

Termalna banja Lutra Pozar nalazi se na samo sto kilometara od Soluna, a najbliže naseljeno mesto je Lutraki, na kilometar i po, koji nudi preko 150 smeštajnih objekata, kao i veliki izbor taverni.

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2018.

11:13

Nedaleko od Srbije možete se kupati u termalnoj vodi od 37 stepeni
Pozar / thinkstock

Na nadmorskoj visini od 360 do 390 metara, na padinama Kajmakčalana već nekoliko hiljada godina voda prodire duboko u tlo, zagreva se na 37 stepeni i sliva sa planine obogaćena mineralima.
Pozar / thinsktock
Prirodni bazen pod vodopadima u Pozaru dozvoljava vam da dođete u direktni kontakt sa prirodom koja je lekovita. Ovde najviše dolaze oni koji pate od problema sa cirkulacijom i disajnim putevima, dermatološkim oboljenjima i ginekološkim bolestima.

Osim prirodnih vodopada, ima mnogo bazena na otvorenom, a šetajući ćete naići na mnogo prelepih pejzaža.

Do banje možete stići kolima, a leti saobraća i autobus iz centra Soluna direktno do kupališta u kom je preporučljivo provesti dva do tri sata.

Ipak, zbog gužve je preporuka da izbegavate sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: