Nije fatamorgana: Usred pustinje nalazi se pravi mali raj na zemlji

Četrdesetih godina prošlog veka Huakačina je postala popularno spa-odredište za bogate Peruance, koji su tu tražili spas od reume, artritisa, astme i bronhitisa. Oaza u pustinji u južnom Peruu, koja je desetak minuta udaljena od gradića Ica, odnosno pet sati od glavnog grada Lime, danas je pravi mali raj i turistička atrakcija.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

11:00

Nije fatamorgana: Usred pustinje nalazi se pravi mali raj na zemlji
foto: thinkstock

Reč je o selu izgrađenom oko prirodnog jezera, za koje lokalna legenda kaže da poseduje lekovite moći, a koje je okruženo palmama i monumentalnim peščanim dinama. Ipak, samo desetak godina nakon procvata, interesovanje turista za Huakačinu počelo je da opada, zbog čega je nekoliko decenija bila napuštena.

Početkom novog milenijuma došlo je do ponovnog procvata turizma, kada su brojni investitori započeli ulaganja i mogućnost razgledanja ovog čuda u pustinji. S vremenom su izgrađeni brojni hoteli i restorani, a posetioci i gosti ove rajske oaze mogu da uživaju u surfovanju na pesku i fantastičnom pogledu zalaska sunca iza peščanih dina.

Upravo zbog svoje neobičnosti, Huakačinu danas posećuju turisti svih generacija, piše "Prva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: