Preporuke Ministarstva svim građanima Srbije koji putuju u ovu zemlju

Nakon izbijanja epidemije kolere u Harareu, glavnom gradu Zimbabvea i pogoršanja zdravstvene situacije širenjem zaraze u četiri susedne regije oko glavnog grada uvedeno je vanredno stanje i zabrana javnih okupljanja u Harareu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2018.

09:36

Preporuke Ministarstva svim građanima Srbije koji putuju u ovu zemlju
Harare / getty

Do 25.09. u tom gradu je registrovano 6428 obolelih, a broj smrtnih slučajeva je porastao na 45. Za širenje kolere je odgovorna loša vodovodno-kanalizaciona mreža.

Prema analizama kriv zaraženih koje je obavila Svetska zdravstvena organizacija, ustanovljeno je da je uzročnik bolesti bakterija tipa Vibrio cholera serotyp O1 Ogawa.
Harare / getty
Našim građanima koji planiraju da putuju u Zimbabve Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje da se detaljno informišu o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji na sajtu Svetske zdravstvene organizacije, kako i da prate aktuelne informacije na sajtu Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: