Kako su turisti iz Britanije ulepšali život jednoj Grkinji...

Britanski turisti postali su pravi heroji u Grčkoj i to sve zbog jednog plemenitog čina, a za sve je krivo saplitanje na ulici kritskog grada Agios Nikolaosa.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

10:56

Kako su turisti iz Britanije ulepšali život jednoj Grkinji...
Ulice Agios Nikolaosa / thinkstock

Mladi britanski par Edvard Gibson (24) i Džesika Frenk (22) pronašli su kesu s novcem i to u iznosu od 7000 evra tokom šetnje ulicama grčkog grada Agios Nikolaosa na Kritu.

"Saplela sam se o nešto dok smo šetali pored prodavnice. Uočila sam hrpu papira i tek kasnije, kada sam malo bolje zagledala, shvatila sam da se radi o novcu. Ni u jednom trenutku nisam ni pomislila da bi trebalo da ga zadržimo", ispričala je Džesika za britanski "San" (The Sun).

Kesu s iznosom od 7.000 evra prijavili su policiji kojoj je trebalo 20 minuta da izbroji tačnu svotu novca koja se nalazila u njoj. Ubrzo su otkrili i vlasnika, odnosno vlasnicu. U pitanju je 60-godišnja žena, po zanimanju trgovac, kojoj je novac zarada.

Policija je Britance upoznala s vlasnicom koja ih je dočekala u suzama, zahvalna na njihovom plemenitom činu.

Pretpostavlja se da je gospođa vreću izgubila na putu do banke, a mladi par poručuje da ih raduje spoznaja da su učinili nešto tako veliko za nekoga. Iznos od 7.000 evra je prosečna godišnja zarada stanovnika Grčke, prenosi "Prva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: