Britanske turistkinje zbog neslane šale završile u grčkom zatvoru

Dve britanske turistkinje izjavile su da ih je grčka policija skinula do kože i zaključala u krvavu zatvorsku ćeliju na Krfu nakon što su jednom Grku na plaži sakrile odeću radi šale.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2018.

15:15

Britanske turistkinje zbog neslane šale završile u grčkom zatvoru
Krf / thinkstock

Šona Koks i Viki Albon iz Eseksa mesecima su štedele za put u Grčku kada je jedna, za njih, bezopasna šala pošla po zlu.

Dvadesetogodišnjakinje su se našle sa grupom mladića na plaži, a posle nekoliko sati u društvu, jednom od njih su sakrile odeću ispod susedne ležaljke kada je otišao na kupanje.

On ih je prijavio policiji za krađu, koja ih je potom uhapsila i odvela u stanicu gde su, kako tvrde, provele 24 časa bez hrane i platile 1.600 funti za troškove kazne i još 400 funti za Roleks sat koji je bio među stvarima.

Navodno policiji je rečeno da su stvari, uključujući i Roleks izgubljene, te da su ih dve Britanke ukrale.

“Rekao je svojim prijateljima da me je pratio do hotela i da me je video kako nosim njegove stvari i sat. To je bila kompletna laž. Nismo takle njegove stvari niti nas je iko pratio“, rekla je Viki.

Devojke su se žalile britanskoj ambasadi da su im ugrožena osnovna ljudska prava jer su uslovi u zatvorskoj ćeliji u kojoj su provele ceo dan bili nehumani.

“Naša priča je upozorenje svima pre nego što otputuju u Grčku. Možda je lepa destinacija za letovanje, ali ako upadnete u nevolju i zatreba vam pomoć, ovako će vas tretirati“, zaključuje jedna od dve devojke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: