Nećete ni pretpostaviti ko najviše putuje u kraljevskoj porodici

Kada ste član britanske kraljevske porodice ne ostaje vam previše vremena za lenčarenje zbog brojnih zvaničnih obaveza koje članovi ove porodice moraju svakodnevno da ispunjavaju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2018.

11:56

Nećete ni pretpostaviti ko najviše putuje u kraljevskoj porodici
Kraljevska porodica / epa / stringer

Analizom 3.638 dužnosti koje je kraljevska porodica imala u 2017. godini ispostavilo se da je princ Čarls putovao najviše od svih članova porodice i ispunio samostalno čak 172 putovanja.

Princ je obišao Indiju, Singapur, Bruneje Darusalam, Maleziju i Australiju. Pojavio se i u Vatikanu gde se susreo sa papa Franjom. Zapravo da biste bolje shvatili njegova putovanja godišnje Britaniju koštaju tačno milion funti.

Njegova supruga, vojvotkinja od Kornvela, ima strah od letenja, ali je i pored toga uspela da ispuni 90 prekookeanskih obaveza i 145 kratkih putovanja po domovini.

S druge strane, najmanje je putovala kraljica Elizabeta, ali je zato obavila 296 kraljevskih dužnosti u domovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: