U gradu u kom radi mnogo Srba zabranjeno piti alkohol bez dozvole

Nije neobično da se za vreme leta avionom počastimo čašom ili dvema vina kako bismo brže zaspali. Nema ničeg lošeg u tome sve dok ne letite u Dubai.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2018.

14:00

U gradu u kom radi mnogo Srba zabranjeno piti alkohol bez dozvole
Dubai marina / thinkstock

Britanska ambasada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izdala je upozorenje na društvenim mrežama u kojem podseća svoje državljane da je ilegalno biti pod dejstvom alkohola u Dubaiju, čak iako ste pili dok ste leteli iznad neke druge zemlje.

Ambasada upozorava da je „zakonom kažnjivo biti pod dejstvom alkohola u javnosti“ – uključujući čak i tranzit kroz UAE. Ako vas uhvate da prenosite ili pijete alkohol bez dozvole ili imate alkohol u krvi, možete biti uhapšeni.

Upozorenje je izdato nakon što je letos doktorka Elie Holman provela mesec dana u zatvoru u Dubaiju jer je popila čašu vina na letu iz Britanije. Puštena je i deportovana u Veliku Britaniju, a njen slučaj je samo primer posetiocima da se drže zakona ove zemlje.

Zakon UAE nalaže da svi „nemuslimanski stanovnici mogu piti i kupovati alkohol sa dozvolom“, kao i da je „ilegalno biti pod dejstvom alkohola ili ga piti bez dozvole“.

Za turiste ovo predstavlja problem jer se dozvola ne izdaje onima koji ne žive u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: