Okončan štrajk u Grčkoj, prevoz ka ostrvima još nije normalizovan

Zaposleni na grčkim trajektima okončali su danas štrajk koji je ostavio na desetine hiljada turista zarobljene na ostrvima duže od jednog dana.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2018.

16:15

Okončan štrajk u Grčkoj, prevoz ka ostrvima još nije normalizovan
foto: getty

Najuticajniji sindikat PNO odlučio je da se njegovi članovi odmah vrate na posao, umesto sutra u šest časova ujutru, nakon što su im poslodavci ponudili dva odsto povećanja plata nakon osmogodišnjih zamrznutih plata zbog ekonomske krize u zemlji.

PNO je prvobitno tražio povećanje od pet odsto, preneo je AP.

Štrajk koji je započeo u ponedeljak izazvao je velike poremećaje u saobraćaju jer većina ostrva nije povezana avio-saobraćajem sa kopnom.

Iako se štrajk danas okončao, kako piše "Katimerini", biće potrebno bar nekoliko dana da se normalizuje pomorski prevoz, te i snabdevanje ostrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: