Tri sata čekanja ako želite da se popnete na Ajfelov toranj

Zaposleni u Ajfelovoj kuli, nezaobilaznoj atrakciji Pariza, prete štrajkom od 1. avgusta zbog problema u prijemu turista koji često čekaju u dugačkim redovima da bi se popeli na čuvenu "gvozdenu damu".

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2018.

15:02

Tri sata čekanja ako želite da se popnete na Ajfelov toranj
foto: thinkstock

Dva sindikata pozvala su na štrajk od 1. avgusta, zahtevajući bolje uslove za prijem turista, izjavio je Frans presu predstavnik jednog od ta dva sindikata.

Zaposleni traže bolju organizaciju prijema i predlažu ulaz u Ajfelovu kulu na dva mesta umesto jednog jer turisti ponekad čekaju do tri sata ispred pariskog spomenika.

Sindikati takođe predlažu da jedan red bude za turiste koji su unapred kupili karte, kao i povećanje broja zaposlenih za organizovanje redova.

Ajfelovu kulu je 2016. godine posetilo 5,8 miliona ljudi, mada je 2014. godina bila rekordna sa više od sedam miliona ljudi koji su se s nekog sprata spomenika divili panorami Pariza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: