Sva grčka ostrva su prelepa, ali za jedno kažu da je magično

Čak iako nemate punih deset dana za odmor, Serifos je u svakom slučaju idealna destinacija.

Izvor: Tara Tomoviæ

Utorak, 31.07.2018.

16:35

Sva grčka ostrva su prelepa, ali za jedno kažu da je magično
plaža Livadion

Kao i na ostalim grčkim ostrvima, neprestani spoj belo-plavog sa Egejom stvara osećaj da se svako ko poseti ovaj raj u potpunosti prilagodi opuštajućoj atmosferi.

U pravom smislu te reči, plaže su magične!

Najpoznatija od svih je Agios Sostis, dobila je ime po istoimenoj kapeli. Osim u kristalnozelenoj vodi i zlatnom pesku, uživaćete i u neverovatnom pogledu na ostrvo Vu.

Na istočnoj strani ostrva nalazi se plaža Psili Amos, koja je 2003. godine osvojila titulu za najlepšu u Evropi. Do nje je potrebna mala šetnja, ali čim stignete do vode, divlja lepota će vas odmah navesti da počnete da istražujete svaki njen deo.

Na kraju tu je i Sikamja, koja se nalazi na severozapadnoj strani Serifosa i poznata je po intenzivno zelenom pejzažu.

Cena? Prava kikladska

foto: thinkstock
Što se smeštaja tiče ne možemo a da ne pomenemo vile Coco-Mat Eco. Nekadašnji rezidencijalni kompleks lokalnih rudara sagrađen je 1910. godine, a pre nekoliko godina je potpuno obnovljen uspevši da zadrži tradicionalnu arhitekturu i dašak industrijske estetike, tako se savršeno uklapajući u prirodnu sredinu. Boravak početkom avgusta u ovom kompleksu košta 72.233 dinara, a podrazumeva noćenje u stanu od 90 kvadratnih metara sa doručkom.

Ne može se zaobići ni Vatoudi Residence. Radi se o jednoj kamenoj zgradi koja se, bez preterivanja, nalazi na samo 10 metara od mora i pruža neverovatan pogled na Egejsko more. Raspolaže sa četiri smeštajne jedinice, a mnogi koji žele ovde da odsednu iznajmljuju celokupnu kuću koja je idealna za velika društva i porodice. Cena? 5.000 evra po danu za 8 do 10 osoba.

Hrana?

foto: thinkstock
Što se hrane tiče nikako nemojte zaobići bar-restoran Kuko u gornjem gradu Serifosa koji je zapravo poznat po italijanskoj kuhinji, bogatom meniju, lokalnim proizvodima i predivnoj bašti.

Ali, ako želite grčku hranu, pravac u tavernu Aloni, gde možete da uživate u svim đakonijama grčke tradicionalne kuhinje.

Evo šta još treba da znate o Serifosu:
  • Tokom godine organizuje se preko 30 festivala koji, osim muzike, slave tradiciju, hranu, ali i lokalno vino. Pravi ste srećnici ako se u vreme nekog od tih festivala nađete na ostrvu.
  • Na vrhu grada nalazi se zamak sa pogledom koji oduzima dah, a najviša tačka na ostrvu je mesto na kom se nalazi Crkva Svetog Konstantina.
  • Kako se veče približava, tako raste i uzbuđenje zbog svega što noć na Serifosu donosi. To je fenomenalan provod u gornjoj Pjaci, samo pokušajte da dođete barem do 10 kako biste zauzeli sto.
Lep provod!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: