U ovoj grčkoj regiji Srbi više nisu najbrojniji, evo gde su sada

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

11:30

U ovoj grčkoj regiji Srbi više nisu najbrojniji, evo gde su sada
foto: thinkstock

Rezultati ankete „92putovanja“ pokazuju da najviše naših turista i dalje letuje na Halkidikiju u Grčkoj.

Naime, čak 36,59 odsto naših glasača izjavilo je da ove godine letuje na Halkidikiju, dok su se na drugom mestu našla Jonska ostrva sa 17,36 odsto glasova.

Odmah iza Jonskih ostrva, nalaze se Egejska sa 15,71 odsto glasova. Ostrvo Krit privlači sve više pažnje srpskih turista, pa se tako našao na četvrtom mestu sa 11,91 odsto glasova, a nekada omiljena regija srpskih turista Olimpska ove godine zauzela je peto mesto sa tek 11,91 odsto.

Rastuća destinacija u Grčkoj svakako je i Peloponez koji krije rajske plaže i mirna mesta za odmor, pa je ove godine na našoj listi imao 6,04 odsto vaših glasova.

Inače, Grčka je i dalje omiljena destinacija za srpske turiste, a iznenađujuće na drugom mestu naše ankete našla se Hrvatska. Treće mesto zauzela je Crna Gora, a četvrto Turska.

Učestvujte u našoj novoj anketi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: