Oprez: Turistima u Italiji prete kazne i do 7.000 evra

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

08:00

Oprez: Turistima u Italiji prete kazne i do 7.000 evra
foto: thinkstock

Leto je stiglo na velika vrata, a oni koji ove godine letuju u Italiji nek imaju na umu da se klone uličnih prodavaca.

Naime, ako bilo šta pazarite od uličnih prodavaca u riziku ste da dobijete kaznu u vrednosti i do 7.000 evra.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini upozorio je da će ove godine kazne za ulične prodavce, ali i one koji kupuju od njih biti pooštrene, pa će tako prodavci morati da plate državi od 2.500 do 15.500 evra.

Turisti koji plate usluge uličnih prodavaca i tako ih podstaknu u zaradi, bilo da je u pitanju masaža na plaži ili privremena tetovaža takođe bi mogli da se suoče sa ozbiljnim posledicama.

Uobičajena je praksa da ulični, da ne kažemo plažni prodavci prodaju lažnu robu u gotovo svim većim turističkim mestima, a izbegavanje poreza i pad prometa u legalnim prodavnicama znatno je opao zbog čega se Italija našla pred problemom.

Prošle godine je od ilegalnih migranata i drugih prodavaca zaplenjena roba u vrednosti od 265 miliona evra zbog čega su od ove godine mere znatno pooštrene.

Stoga, pamet u glavu i ako se ove godine nađete u Italiji na odmoru imajte imajte na umu ovu informaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: