Šta to spaja Srbiju, Mauricijus i Sejšele?

Mauricijus je prošle nedelje objavio ponudu u kojoj strancima nudi državljanstvo svoje zemlje u zamenu milion dolara. Za dodatni trošak od 100 hiljada dolara stranci mogu obezbediti pasoš i svojoj deci. Sav novac će otići u zdravstveni fond ove zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2018.

15:44

Šta to spaja Srbiju, Mauricijus i Sejšele?
Mauricijus / thinkstock photo

Ovo je prvi put da je neka zemlja ponudila državljanstvo u zamenu za novac kojim će puniti budžet.

Sa pasošem Maurucijusa možete ući u 131 zemlju na svetu, a pasoš je na 33. mestu na godišnjoj Henley listi pasoša koja računa putničku slobodu građana.

Inače, od januara 2017. godine Srbija, Sejšeli i Mauricijus su postale jedine zemlje čiji građani mogu bez vize putovati u Kinu, Rusiju i Šengensku zonu.

Maurucijus je džava od milion stanovnika, koju etnički i religijski čini kombinacija Afrikanaca, Francuza, Kineza i Indijaca. Jedna je od najbolje rangiranih afričkih zemalja, a sve više privlači investitore iz inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: