Pet najpopularnijih letovališta u Srbiji

Bilo da je leto ili zima, čini se da naši građani najviše uživaju u lepotama i energiji Vrnjačke Banje budući da je ona mesto koje je turistički najpopularnije u Srbiji, odnosno beleži najviše noćenja.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

16:28

Pet najpopularnijih letovališta u Srbiji
Vrnjaèka Banja

Što se Vrnjačke Banje koja zauzima prvo mesto po broju turista, zanimljivo je da beleži mnogo više domaćih nego stranih gostiju o čemu svedoče podaci Republičkog zavoda za statistiku. Cena noćenja: 25 evra

Zlatibor

Zlatibor
Na drugom mestu nalazi se Zlatibor, koji je rezervisan za one sa dubljim džepom jer noćenje košta i do 100 evra.

Kopaonik

Kopaonik
Kopaonik zauzima treće mesto sa cenom od 50 evra po noćenju što ga čini omiljenim kod pripadnika srednje klase.

Beograd

Beograd
Mnogi iz unutrašnjosti Srbije biraju Beograd za svoj godišnji odmor. Kao i svaka druga metropola i Beograd ima smeštajne jedinice različtih cenovnih rangova, a smeštaj u strogom centru grada varira od 15 do preko 100 evra.

Tara

Tara
Tara se tako na petom mestu može svrstati u pravu alternativnu destinaciju za one koji su željni prirodnih lepota po ceni od 20 evra po noćenju.

Razvoj etno-turizma

Ilustracija
Sve veći broj porast etno-sela po Srbiji koji nude pravi mali raj za prosečnu cenu uticao je na razvoj seoskog turizma. Štaviše, u etno-selima najviše borave mladi bračni parovi željni mira i prirode, ali i mlađi ljudi koji dolaze sa društvom na odmor van grada. Vojvođanski salaši omiljeni su među Beograđanima, dok se građani Centralne Srbije više odlučuju za sela u okolini Gornjeg Milanovca, Valjeva i Tare.

foto: thinkstock

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: