Sokobanja očekuje više od 20.000 gostiju za 1. maj

Sokobanju i njena izletišta prema procenama turističkih radnika posetiće sutra, 1. maja preko 20.000 gostiju, čime će banja oboriti sve dosadašnje rekorde po turističkoj posećenosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2018.

15:50

Sokobanja očekuje više od 20.000 gostiju za 1. maj
Thinkstock

Direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković rekao je da su već minulog vikenda popunjeni svi smeštajni kapaciteti u tom mestu.

"Oko 14.500 noćenja beležili smo minulog vikenda. Mnogo je gostiju koji su spojili vikend i praznik rada i došli u Sokobanju na pet dana", rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, u Sokobanji prvomajske praznike provode prvenstveno domaći turisti, ali ima i turista iz Rusije, Bugarske i zapadnoevropskih zemalja.

"Tradicionalno za 1. maj u Sokobanju dolaze na izlet ljudi iz Niša, Aleksinca, Kruševca, Zaječara i drugih mesta u ovom delu Srbije. Očekujemo da će ih ove godine biti više nego prethodnih godina, a vreme nam itekako ide na ruku", kazao je Milenković.

On je istakao da su sva izletišta u okolini Sokobanje očišćena i pripremljena za boravak velikog broja ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: