Zavirite u najbolji SF hostel u Zagrebu / FOTO / VIDEO

Zagrebački futuristički hostel Subspace osvojio je nagradu za najbolji novootvoreni hostel u istočnoj i centralnoj Evropi (International Hospitality Award).

Izvor: Tanjug

Subota, 10.03.2018.

18:20

Zavirite u najbolji SF hostel u Zagrebu / FOTO / VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

U pitanju je jedini hostel u EU u kojem gosti spavaju u svemirskim kapsulama, a tuširaju se u tuševima od kanalizacionih cevi, preneo je portal Index.hr.

Hrvoje Krlić, vlasnik ovog futurističkog hostela u centru Zagreba, kao ljubitelj SF scena iz filma "Peti element", dosetio se da napravi hostel upavo sa svemirskim kapsulama nalik onoj u kojoj je spavala Mila Jovović.

Njegov hostel ima 20 kapsula, s ležajem malo većim od standardne veličine, a još jedna neobična stvar su i tuš kabine napravljene od širokih kanalizacionih cevi.
Po svemirske kapsule je otišao u Kinu, gde je i sam spavao u hotelu koji ima 180 kapsula na šest spratova, a kapsule je sam sastavio nakon što su u delovima stigle iz Kine.

"Svaka kapsula ima ventilaciju, android monitor, USB prikljucak, utičnice za punjenje mobilnih telefona, laptopa, sef za novac i dokumenta i gostima nudi iskustvo slično svemirskom putovanju. Dovoljno je velika da unutra možete da se presvučete, a devojke i našminkaju, jer ima i ogledalo. Svaku od kapsula je moguće zaključati iznutra, tako da se gosti osećaju bezbedno", rekao je Krlić za Index.
Vodeći se time da nema previše prostora, a da krug u osnovi zauzima najmanje prostora, setio se da od otpornih, širokih kanalizacionih cevi napravi tuš kabine.

Krlić kaže da nisu baš jeftine i da je svaki taj tuš platio oko 1.350 evra.
Hostel se sastoji od dve prostorije. U jednoj se nalazi spavaonica s 20 kapsula, 3 tuša i dva WC-a. U drugoj prostoriji su kafić i lounge kutak, u kojem gosti mogu da gledaju filmove, igraju PlayStation i druže se.

Cene smeštaja zavise od sezone, a kreću se od 100 do 300 kuna za noć (13,5 do 40,5 evra).

Hostel Subspace otvoren je 1. decembra 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: