Sajam turizma: Akcenat na aktivnom odmoru, ali i...

Međunarodni sajam turizma, pod sloganom "Odmor te čeka", održaće se od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu i na njemu će učestvovati 1.200 izlagača iz 55 zemalja, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Izvor: Beta

Utorak, 20.02.2018.

14:27

Sajam turizma: Akcenat na aktivnom odmoru, ali i...
Foto: Youtube Screenshot/ Asteriks

Istovremeno će biti organizovani i sajmovi opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, vina i suvenira.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo rekla je da je Sajam turizma u Beogradu vodeća manifestacija u jugoistočnoj Evropi i da je ponuda iz godine u godinu sve bogatija.

"Srbija je zbog ulaganja u tu granu sve privlačnija destinacija za strane i domaće turiste", rekla je Renata Pindžo, koja je i predsednica Organizacionog odbora Sajma turizma.

Dodala je da je turizam grana koja brzo reaguje na nepoželjne događaje u svetu, ali se isto tako brzo i oporavlja.

Resorno ministarstvo, prema njenim rečima, nastavlja da ulaže u infrastrukturu, daje kreditnu podršku privatnom sektoru, a za turističke agencije koje dovedu strane turiste predviđena je finansijska pomoć.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je Sajam turizma prilika da se na jednom mestu predstavi celokupna turistička ponuda i stranim i posebno domaćim turistima, koji čine 51 odsto gostiju.

"Ove godine akcenat u ponudi je na kulturno-istorijskom nasleđu i aktivnom odmoru, koji je sve traženiji", rekla je Labovićeva.

Direktor turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da u Beogradu 80 odsto noćenja ostvare stranci, a 20 odsto domaći gosti i da je rast noćenja u poslednje četiri godine bio oko 20 odsto.

"Sajam će biti mesto razgovora kako dalje razvijati turizam u Srbiji i regionu", rekao je Popović.

Grčka, koja je partner ovogodišnjeg Sajma turima u Beogradu, po rečima generalnog sekretara Turističke organizacije te zemlje Konstantinosa Tegasa, svake godine ugošćava sve veći broj turista iz Srbije.

"Prošle godine Grčku je posetilo 850.000 gostiju iz Srbije", rekao je Tegas.

Dodao je da se interesovanje srpskih turista ne ograničava samo na sever te zemlje, već je za 20 odsto porastao broj turista koji doputuju avionom na najdalje destinacije, do Atine i ostrva.

On je rekao da raste i broj turista iz Grčke koji posećuju Srbiju, a najviše Beograd.

Direktorka Beogradskog sajma Danka Selić istakla je da Sajam turizma ove godine slavi jubilarnih 40 godina i da je najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu.

Sajmove turizma je, prema njenim rečima, do sada posetilo milion gostiju iz 180 zemalja.

Sajam turizma biće otvoren u četvrtak u 10 sati, pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, a grupna 200, koliko košta i sat parkinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: