Bajkovito selo iglua savršeno za gledanje polarne svetlosti

Ako ste se pitali s koje je lokacije najbolje posmatrati polarnu svetlost, definitivno je jedna od najboljih – iz kreveta. Ušuškani u sneg i led, iglui u finskom odmaralištu Kakslautanen nude upravo takvo iskustvo.

Izvor: punkufer.hr

Ponedeljak, 12.02.2018.

08:25

Bajkovito selo iglua savršeno za gledanje polarne svetlosti
Foto: Thinkstock

Nešto luksuzniji od minimalističkih eskimskih, napravljeni su od posebnog stakla koje dobro zadržava toplotu, pa nema straha da će vam biti hladno.

Bežični internet je dostupan samo na recepciji, pa su iglui kao stvoreni za "digitalni detoks", što može da predstavlja problem onima koji su navikli na surfovanje iz kreveta ili dostupnost društvenih mreža u svakom trenutku.

Hotel ima 53 iglua i najposećeniji je u vreme kad se može videti aurora borealis, odnosno od avgusta do aprila. Iako je Kakslautanen na savršenoj lokaciji za posmatranje igre svetlosti na nebu jer nema zagađenja, u hotelu ne garantuju da ćete je i ugledati, što i ističu na svojoj stranici.

Predstava na nebu može da traje pet minuta ili celu noć, u zavisnosti od brojnih faktora, poput magnetne aktivnosti, položaja Sunca i količine oblaka.

Slobodno vreme gosti provode i u sauni, vožnji sankama, pecanju u ledu, kao i u branju bobica i pečuraka. Na pitanja o jestivosti onoga što ste ubrali, zaposleni u hotelu će vas srdačno posavetovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: