Superši, ženski raj na kome je muškarcima zabranjen boravak

Verovali ili ne, postoji ostrvo na kom je muškoj nozi zabranjeno da kroči.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

08:25

Superši, ženski raj na kome je muškarcima zabranjen boravak
Foto: Thinkstock

Ostrvo Superši (SuperShe) je destinacija namenjena samo ženama, orijentisana ka zdravlju, i pripada Finskoj.

Na ideju da stvori jednu ovakvu oazu za žene došla je upravo žena Kristina Rut. Nakon nekoliko odmora provedenih u Kaliforniji i shvatila je da joj muško društvo u opuštanju ne prija.

"Cilj ovakve ideje jeste da se prepustimo sebi“, rekla je Rut.

Ona je ispričala da se zaljubila u jednog Finca čiji su roditelji posedovali ostrvo u blizini kog je jedno bilo na prodaju.

"Rekla sam da nisam zainteresovana, upravo sam kupila parče zemlje u Terks i Kejkosu. Nisam zainteresovana, ali kada sam ugledala to mesto, zaljubila sam se“, rekla je.

Do sada su ostrvo bile u prilici da posete samo njene prijateljice. Za javnost bi trebalo da mesto bude otvoreno u junu. Pre dolaska je potrebno podneti zahtev za članstvo u kom je potrebno navesti zbog čega su rešene da posete ostrvo.

Ženama će na raspolaganju biti brojne aktivnosti poput joge, meditacije, zdrave ishrane, kuvanja i fitnesa. Cena boravka još nije poznata, piše Njujork post (New York Post).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: