Gnezdo usred leda idealno je mesto za polarnu noć / FOTO

"Arktičko kupatilo" je najbolje mesto na svetu za posmatranje polarne svtlosti, ili bar tako tvrde njegovi vlasnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

21:05

Default images

Hotel "Arctic Bath", koji će biti otvoren ove godine, nudi jedinstveno iskustvo gostima kojima dozvoljava da posmatraju Auroru borealis sa plutajućeg kupatila koje se nalazi nasred udeljene arktičke reke Lule, u Laponiji na severu Švedske. U hotelu se nalaze sauna, spa-centar, laundž zona, bar i restoran. Glavno plutajuće kupatio, napravljeno u obliku pitčjeg gnezda, ima otvor u sredini tačno iznad reke. Lule je tokom zime uglavnom zaleđena, tako da verovatno leti predstavlja mnogo lepši prizor, piše Travel and leisure. Voda u hotelskom bazenu održava se na temperaturi od četiri stepena Celzijusova. Ako vam je to hladno, uvek se možete ugrejati u sauni ili spa-centru, kao i u jednoj od ukupno šest soba. Svaka soba zimi je okovana ledom, dok leti slobodno pluta po vodi. Plus, svaka ima velike prozore kroz koje se mogu posmatrati i doživeti neverovatni prizori polarnog noćnog neba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: