Najbolje klasične destinacije za provod u "najluđoj noći"

Britanski izdavač "Lonli planet" (Lonely Planet), koji skoro pet decenija izdaje poznate turističke vodiča za ceo svet, napravio je svoju listu najboljih klasičnih destinacija širom sveta, idealnih za doček Nove godine.

Izvor: B92

Petak, 29.12.2017.

21:00

Najbolje klasične destinacije za provod u
GettyImages

Lista izgleda ovako:

1. Okland, Novi Zeland

Ova zemlja je jedna od prvih u koju Nova godina stiže, a sam Okland je poznat i po spektakularnom novogodišnjem vatromentu.

2. Edinburg, Škotska

Škoti kraj godine obeležavaju proslavom poznatom kao Hogmanaj, koja je poznata po velikoj uličnoj paradi ulicama Edinburga. A prvog dana nove godine kupaju se u moru.

3. Sidnej, Australija

Sidnej je poznat po jednom od najvećih novogodišnjih vatrometa na svetu, koji se najbolje može videti i doživeti ukoliko se posmatra sa broda na vodi.

4. Njujork, SAD

"Velika jabuka" je poznata po čuvenoj kugli koja se na Tajms skveru, još od 1907. godine, spušta dok sat odbrojava poslednji minut stare godine.

5. Rio de Žaneiro, Brazil

Za doček na plaži nema bolje destinacije, a najveća žurka je, naravno, na čuvenoj plaži Kopakabana. I ona je, takođe, poznata po velikom nezaboravnom vatrometu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: