Pojavio se grad koji je nestao pre 57 godina / VIDEO

Ostaci izgubljenog španskog grada Mansilja de la Sijera izronili su iz vode nakon skoro šest decenija.

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2017.

19:15

Pojavio se grad koji je nestao pre 57 godina / VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

Velika suša prouzrokovala je pojavljivanje ruševina decenijama napuštenog španskog grada, koji se samo 'izdigao' iz vode, piše IFL Science.

Grad se nalazi u uspavanoj dolini La Rioha u severnoj Španiji, a njegovi stanovnici preseljeni su 1959. godine u obližnji gradić kako bi se napravilo mesta za izgradnju rezervoara za navodnjavanje poljoprivrednog sela Alto Naherilja.

Rezervoar je tada ispunjen vodom, koja je zapljusnula i ostatke grada.

Ipak, nakon izuzetno suvog i vrućeg leta 2017, tihi planinski gradić je još jednom ugledao sunce, otkrivši neverovatan prizor lokalcima i turistima.

Posetioci su tako mogli da uđu u kuće napuštene pre više od pet decenija, a stariji stanovnici bili su pogođeni osećanjem nostalgije dok su obilazili svoje nekadašnje domove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: