Baka poremetila let bacanjem novčića "za sreću"

Jednoj starijoj Kineskinji nije bilo dovoljno to što leti s avio-kompanijom Laki Er (eng. Lucky - srećan), pa je "za srećan let" bacila novčiće ka motoru aviona, nakon čega su je nadležni organi priveli, a let odložen.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.10.2017.

18:15

Baka poremetila let bacanjem novčića
Foto: YouTube screenshot

Incident se dogodio u sredu na aerodromu u gradu Anćing, u provinciji Anhui na istoku Kine, saopštile su lokalne vlasti, a prenosi agencija AFP, podsećajući da je to drugi slučaj u ovoj godini da sujevereni stariji Kinezi bacanjem novčića "za sreću" ugrožavaju bezbednost leta izazivajući poremećaje u redu letenja.

Saputnici su izjavili da je baka bacila novčiće ka motoru aviona Laki Era prilikom ukrcavanja, a zemaljska posada je kasnije pronašla kovanice razbacane na pisti pored aviona, navodi se u odvojenim saopštenjima avio-kompanije, aerodromskih vlasti i policije.

Policija je dodala da je 76-godišnja žena nakon toga privedena. Nije, međutim, precizirano da li će protiv nje biti podignuta tužba.

Kompanija Laki Er je u sastavu grupacije Hainan Erlajns.

Avion na letu iz Anćinga za grad Kunming, na jugozapadu Kine, ostao je prizemljen tokom noći iz predostrožnosti zbog bezbednosnih provera, a do ciljane destinacije je prevezao putnike narednog jutra.

U junu je, takođe, jedna 80-godišnja žena odložila let "Čajna Sadern Erlajnsa" na šangajskom međunarodnom aerodromu Pudong za skoro šest sati, nakon što je prilikom ukrcavanja bacila devet novčića od kojih se jedan "zaglavio" u motoru aviona.

Ona je takođe bila privedena, ali su vlasti odlučile da ne pokreću sudski postupak zbog njenog životnog doba, preneli su tada kineski državni mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: