Šta sve možeš da uradiš sa slamom kad si u Japanu?

S početkom svake sezone žetve pirinča, na poljima u japanskoj prefekturi Nigata počinju da se pojavljuju neobične velike zveri.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

10:30

Default images

A post shared by Fernando Ugalde (@jehutyx) on

Žetvu prati umetnički festival "Vara" (Wara Art Festival), koji se održava svake godine. Njegovi učesnici prave impresivne velike skulpture od ostataka žetve, odnosno pirinčanog sena.

A pošto se ove godine obeležava 10. godišnjica festivala, u čast jubileja umetnici su odlučili da konstruišu dvaput veće skulpture nego prethodnih godina.

A post shared by Fernando Ugalde (@jehutyx) on

A post shared by Fernando Ugalde (@jehutyx) on

Svake godine, kada se žetva pirinča završi, japanskim poljoprivrednicma ostaje mnogo pirinčane slame (japanski wara), koja se tradicionalno koristi za ishranu stoke i đubrenje zemljišta.

Pre 10 godina, meštani Nigate došli su na ideju da se povežu sa studentima umetnosti, pa se i ideja o skulpturama od slame rodila brzo. Iz nje je nastao i festival. Ta, sada već tradicionalna, manifestacija u slavu žetve pirinča, jedna je od najvećih turističkih atrakcija prefekture Nigata, čije gradove svake godine upotpuni novim atraktivnim sadržajima od slame.

A post shared by Fernando Ugalde (@jehutyx) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: