Apel turistima: Ne penjite se na vulkan, zar ne vidite dim?

Vlasti u Indoneziji apelovale su danas na gradjane da se ne penju na aktivni vulkan Agung, nakon što je objavljen snimak jednog stranog državljanina na kome se vidi da stoji na ivici vulkana iz koga izbija dim.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

21:10

Apel turistima: Ne penjite se na vulkan, zar ne vidite dim?
Foto: Tanjug / AP / Caleb Jones

Portparol Agencije za ublažavanje katastrofa Sutopo Purvo Nugroho kazao je da je vulkan "veoma opasan" i mogao bi svaki čas da eksplodira, što je najveći nivo upozorenja od 22. septembra, kada je više od 140.000 stanovnika evakuisano, prenosi AP.

Video-snimak objavljen na Fejsbuku prikazuje sredovečnog muškarca koji govori na francuskom jeziku dok se iza njega vide pramenovi pare koji izbijaju iz kratera.

Nugroho je rekao da se zona isključenja proširuje na 12 kilometara od kratera.

Prošle nedelje četiri hindu sveštenika naljutili su vlasti objavljivanjem video-snimka kratera na koji su se peli kako bi se molili.

Poslednja erupcija vulkana Agung bila je 1963. godine i tada je stradalo više od 1.100 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: